Nieuws

31 kleine beertjes gered in Roemenië!

14/01/22 - Al enkele jaren helpt WWF België een uniek weeshuis in Roemenië. Het is geen plaats voor kinderen zonder ouders, maar voor beren zonder ouders! In het weeshuis worden berenwelpjes opgevangen, verzorgd en gevoederd tot ze weer vrijgelaten kunnen worden in het wild. In 2021 zijn er maar liefst 31 welpjes gered, dat is het meeste ooit sinds de opening van het centrum!

.. Lees meer

Goed nieuws voor het Great Barrier Reef

04/01/2021 - We beginnen het jaar met goed nieuws! We nemen je mee naar het Great Barrier Reef op Heron Island in Australië. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het is zo groot dat je het zelfs vanaf de maan kunt zien!

.. Lees meer

Olifanten zonder tanden

20/12/2021 - Stroperij is een groot probleem voor olifanten: ze worden gedood voor hun slagtanden, want deze zijn van ivoor en kunnen veel centen opbrengen. Maar de natuur komt razendsnel met oplossingen. In het Afrikaanse land Mozambique hebben olifanten steeds vaker geen slagtanden meer. Hoe komt dat en is dit een goede zaak?

.. Lees meer

Leeuwencrisis

09/12/21 - Het gaat niet goed met de leeuwen... Sinds de film ‘de Leeuwenkoning’ uitkwam in 1994, zijn bijna de helft van de leeuwen in het wild verdwenen. Het is zelfs zo erg, dat aan dit tempo leeuwen uitgestorven zullen zijn tegen 2050. Daarom voert WWF actie deze winter!

.. Lees meer

Doorbraak tegen ontbossing!

23/11/21 - Ontbossing is een groot probleem voor de natuur en de dieren die er leven. Daarom onderneemt WWF actie om dit tegen te gaan. Op 17 november is er een grote stap genomen in Europa. Daar zijn wij heel erg blij mee, dus delen we graag het nieuws met jullie!

.. Lees meer

Van het Zwin naar de Sahel

18/10/21 - Eén van de ooievaars die vorige lente in het Zwin geboren is, Murshid, heeft de volledige Saharawoestijn overgestoken! Dat is heel speciaal, want de Sahara overvliegen is een tocht vol gevaren die nog geen enkele ooievaar uit het Zwin gedaan heeft sinds het begin van het zenderproject in 2019.

.. Lees meer

Werelddierendag!

04/10/21 - Vandaag is het werelddierendag en voor de Rangerclub is dit natuurijk een erg belangrijke dag! Veel mensen denken op werelddierendag meteen aan iconische dieren zoals tijgers en panda’s, maar vandaag zetten wij graag Europese dieren in de kijker, want ook Europa heeft een bijzondere diversiteit aan dieren. Het is daarom erg belangrijk dat we de natuur en de wilde dieren bij ons ook beschermen!

.. Lees meer

We weten meer over de spotlijster!

27/09/2021 - Heb je wel eens gehoord van de spotlijster? Dit vogeltje komt voor in de Verenigde Staten, Mexico en op sommige Caribische eilanden. Wat maakt het diertje zo speciaal? Hij is in staat geluiden te maken die helemaal niet natuurlijk lijken voor vogels: sirenes van ambulances, autoalarmen en andere geluiden... Hij kan ook het gezang van andere vogels bijna perfect nabootsen! Gek, vind je niet?   

.. Lees meer

In vuur en vlam

09/09/2021 - Terwijl delen van België onder water stonden, woedden er hevige bosbranden in andere delen van de wereld. Griekenland, Italië, Turkije, Rusland, de Verenigde Staten, allemaal zagen ze enorme oppervlaktes land verdwijnen in de vlammenzee. Dit is zonder twijfel een grote natuurramp, maar gelukkig bedenkt de natuur oplossingen en steekt ook WWF een handje toe!

.. Lees meer

Nacht van de Vleermuis

24/08/2021 - Heb je het al gehoord? 28 augustus is de Europese Nacht van de Vleermuis! Weet jij wat dat betekentDuizenden mensen gaan die nacht op zoek naar de kleine, vliegende zoogdiertjes. Heb jij ook zin om op vleermuisontdekkingstocht te gaan? 

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 13