Nieuws

Van het Zwin naar de Sahel

18/10/21 - Eén van de ooievaars die vorige lente in het Zwin geboren is, Murshid, heeft de volledige Saharawoestijn overgestoken! Dat is heel speciaal, want de Sahara overvliegen is een tocht vol gevaren die nog geen enkele ooievaar uit het Zwin gedaan heeft sinds het begin van het zenderproject in 2019.

.. Lees meer

Werelddierendag!

04/10/21 - Vandaag is het werelddierendag en voor de Rangerclub is dit natuurijk een erg belangrijke dag! Veel mensen denken op werelddierendag meteen aan iconische dieren zoals tijgers en panda’s, maar vandaag zetten wij graag Europese dieren in de kijker, want ook Europa heeft een bijzondere diversiteit aan dieren. Het is daarom erg belangrijk dat we de natuur en de wilde dieren bij ons ook beschermen!

.. Lees meer

We weten meer over de spotlijster!

27/09/2021 - Heb je wel eens gehoord van de spotlijster? Dit vogeltje komt voor in de Verenigde Staten, Mexico en op sommige Caribische eilanden. Wat maakt het diertje zo speciaal? Hij is in staat geluiden te maken die helemaal niet natuurlijk lijken voor vogels: sirenes van ambulances, autoalarmen en andere geluiden... Hij kan ook het gezang van andere vogels bijna perfect nabootsen! Gek, vind je niet?   

.. Lees meer

In vuur en vlam

09/09/2021 - Terwijl delen van België onder water stonden, woedden er hevige bosbranden in andere delen van de wereld. Griekenland, Italië, Turkije, Rusland, de Verenigde Staten, allemaal zagen ze enorme oppervlaktes land verdwijnen in de vlammenzee. Dit is zonder twijfel een grote natuurramp, maar gelukkig bedenkt de natuur oplossingen en steekt ook WWF een handje toe!

.. Lees meer

Nacht van de Vleermuis

24/08/2021 - Heb je het al gehoord? 28 augustus is de Europese Nacht van de Vleermuis! Weet jij wat dat betekentDuizenden mensen gaan die nacht op zoek naar de kleine, vliegende zoogdiertjes. Heb jij ook zin om op vleermuisontdekkingstocht te gaan? 

.. Lees meer

Een vissenlift in Coo

12/08/2021 - Bij de waterval van Coo aan de rivier de Amblève is een lift gebouwd... voor vissen! De lift is er gekomen om de 15 meter hoogte van de waterval te overbruggen. Het is namelijk noodzakelijk voor veel vissen om stroomopwaarts te geraken, want in die wateren leggen ze hun eitjes.

 

.. Lees meer

Welpjes in Wallonië!

26/07/2021 - Voor het eerst in 200 jaar zijn er opnieuw wolven geboren in de Hoge Venen! In Vlaanderen is de wolf al enkele jaren terug, maar nu is er ook een familie in Wallonië. 

.. Lees meer

Dubbel zoveel riviersternen

28/04/2021 - De rivierstern is een zeldzame zeevogel die leeft in Azië. WWF helpt in Cambodia om deze diersoort te beschermen. Met succes: dit jaar telden we dubbel zoveel vogels dan vijf jaar geleden. Hiep hiep hoera!

.. Lees meer

Afrikaanse olifant bedreigd

14/04/2021 - Slecht nieuws! Er zijn steeds minder Afrikaanse olifanten. Daarom besliste de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) om de twee types Afrikaanse olifanten in een ‘meer bedreigde groep’ te plaatsen. De bosolifant is nu ernstig bedreigd en de savanneolifant bedreigd. 

.. Lees meer

Nieuwe soort dwergmaki

01/03/2021 - In het zuiden van Madagaskar is een nieuwe soort dwergmaki ontdekt. Dat is heel goed nieuws, want dwergmaki’s zijn de meest bedreigde zoogdieren ter wereld! Dit nieuwe halfaapje kreeg de naam ‘Groves dwergmaki’.

.. Lees meer

1 2 3 4 5 ... 13