World cleanup day 2021

Original WW1122917 © Lize Kraan / Boskalis Beach Cleanup Tour / WWF

Op 18 september is het World Clean-up Day ! Een dag om voor onze planeet te zorgen door haar schoon te maken en zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken. Als we met z’n allen afval beperken en goed sorteren zou dit niet nodig zijn... maar dat is helaas nog niet het geval dus schieten wij in actie!

De Rangerclub heeft een lijst opgesteld met activiteiten waaraan je kan deelnemen op de World Clean-up Day!

Tijdens de overstromingen in juli is er een enorme hoeveelheid afval in de natuur terecht gekomen... Het zou een enorme hulp zijn voor de natuur en de bewoners als je daar zou kunnen gaan opruimen. Er worden vele activiteiten georganiseerd in de getroffen gemeenten, vraag je ouders om contact op te nemen voor meer informatie!

Je kan je natuurlijk ook inschrijven voor een opruimactie bij jou in de buurt.

- Via Be WaPP
- Via River cleanup 
- Via Clean Walker Belgique

Je zou ook zelf een opruimactie kunnen organiseren! Hier kan je tips over hoe je dit zou kunnen aanpakken. 

De straten waar dringend opgeruimd moet worden kan je vinden via Efficiënt zwerfvuil ruimen met WePlog

In veel steden kan je ook gratis een kayak huren als je dan ook afval opruimt, een win-win dus want je hebt plezier en de rivieren worden properder

In Brussel gaat er op World Clean-up day extra aandacht naar de mensen die de stad schoon houden! Er worden opendeurdagen georganiseerd bij verschillende diensten: "Kom vanaf 10 uur 's ochtends kennismaken met je buurtvegers en help hen tijdens hun schoonmaakrondes tussen 11 en 14 uur". Alle info kan je hier vinden.

Stuur foto’s naar rangers@wwf.be en wie weet kom jij wel in het volgende Rangerclub Magazine!

2 A3